Organisaation tervehdys

Helsinki Tallinna Race on yksi maamme avomeripurjehduksen klassikkoja. Sen merkitys kilpapurjehdukselle on entisestään korostunut tilanteessa, jossa olemme yhdessä selviytyneet viimeisen vuoden aikana.

HTR kerää purjehtijoita yhteen aloittelevista kilpailijoista aina konkareihin. Siksi on erityisen hienoa, että HTR:n järjestelyt voidaan toteuttaa loppukesästä 2021, vaikka Covid-tilanne tuo epävarmuutta kaikkien elämään.

Kaikki tapahtumat keskittyvät Katajanokan kilpailusataman ympärille. Lähtö ja maali ovat Suomenlinnan tasalla, ja seurattavissa Helsingin rannoilta. Rata kiertää Tallinnan matalan, joten veneet käyvät tervehtimässä nimikkokaupunkiamme.

Kilpailu järjestetään mahdollisimman turvallisesti ja laadukkaasti. Uusi rata tuo jännittäviä haasteita kilpailijoille strategisesti. Kilpailun satamatapahtumissa huolehditaan, että miehistöt voivat noudattaa koronamääräyksiä ja -rajoituksia, myös anniskelun suhteen. Veneiden omatoimisuus omassa muonituksessa korostuu.

Aktiivisten veneilijöiden kiinnostus HTR-avomeritapahtumaan on vakaata. Huolimatta muutoksista ja päällekkäisyyksistä osallistuvia veneitä on yli sata. Tänäkin vuonna tarjoamme jokaiselle venekunnalle sopivan osallistumisen muodon. Pidämme regattatapahtuman Katajanokan sataman Marina Bayn kanssa yhteistyössä torstaista sunnuntaiaamuun. Kilpailuun voi toki  osallistua suppeammin ilman satamayöpymistä.  HTR on hyvin seurattavissa sosiaalisen median kautta. Todella innostunut seuraa kilpailuveneitä kisayönä trackereiden avulla omalta verkkosivultaan.

HTR on mahdollista järjestää kaikkien panoksella turvallisesti nykyistenkin koronarajoitusten puitteissa. Pakollisia kokoontumisia ei ole, yhteisiä hetkiä voi seurata livestriimauksena. Kisatoimisto Katajanokalla palvelee kilpailijoita tuttuun tapaan turvallisuus edellä. Sopivia etäisyyksiä ja hygieniaohjeita kunnioitetaan täsmällisesti.

Parhaat miehistöt ja veneet pärjätköön kilpailussa! Muut lohduttautuvat Katajanokalla oman miehistön kanssa omalla veneellä lähialueen palveluiden äärellä. Kaikilla on oiva mahdollisuus viettää muistorikas tapahtumaviikonloppu ja muistella, että tämäkin tuli koettua yhdessä.

Kiitämme kaikkia tahoja, jotka tekevät tämän tapahtuman mahdolliseksi suomalaiselle kilpapurjehdukselle!

Noora Iloranta, kilpailupäällikkö

Lauri Ilomäki, kilpailujohtaja

Anna-Mari Laitila, kilpailujärjestäjä