Mittaluvusta

HTR:n kilpailukutsun kohta 2.1. edellyttää FinRating 2023 taulukon mukaista tasoituslukua, voimassa olevaa FinRating-todistusta tai ORC-mittakirjaa. Se tarkoittaa sitä, että tarvitsemme käyttöön juuri tämän vuoden luvun, joka on hyväksytty joko FinRating- tai ORC-säännön mukaan. Kutsussa mainitsemme, että mittaluku pitää olla meillä käytössä viimeistään 14.8. klo 23.59.

Takaa-ajolähtöä ja lopullisten tulosten takia veneet tarvitsee tasoittaa keskenään, jotta ne ovat vertailukelpoisia. Tämä tapahtuu FinRating- tai ORC-säännön perusteella. Säännöt tarkistetaan vuosittain keväällä ennen kilpailukauden alkua. Tarkistuksen tekevät kansainvälinen ORC ja Avomeripurjehtijat Suomessa. Avomeripurjehtijat tekee vuosittain venekohtaisia mittakirjoja sekä tarkistaa taulukkoveneiden mitat, että ne ovat tasoituskelpoisia keskenään.

Osa veneistä hankkii mittaluvun jo alkukeväästä ja osa vain sitä yhtä kilpailua varten, jonka aikoo kilpailla. Kilpailunjärjestäjän tarvitsee varmistaa kilpailun oikeudenmukaisuus ja reiluus kaikkia kilpailijoita kohtaan. Tästä syystä HTR käyttää tasoitussääntöjä, jotka tarkistetaan vuosittain.

Tuo 14.8. haamuraja, että mittaluku on meillä käytössä. Tämän jälkeen alkaa takaa-ajolähtöjen laskenta. Excel-pohja laitetaan hommiin. Yhdenkin luvun muutos myöhemmin muuttaa kaikkien veneiden lähtöaikaa. Varmistamme, että saamme lähtöajat kerralla virheettömiksi, joka varmistaa kilpailun oikeudenmukaisuuden.

Kaikesta tästä huolimatta toivomme, että kaikki halukkaat pääsevät kilpailuun mukaan. Laita meille sähköpostia heltal@kopu.fi, jos sinulla on haasteita. Ratkotaan ne yhdessä, näin olemme tehneet joka vuosi. Aika harva haaste tulee meille ensimmäistä kertaa. Teemme töitä, jotta kilpailu on onnistunut kilpailijoille, järjestäjille ja kilpailua seuraaville, joten tervetuloa juhlavuoden kilpailuun!